ΑΡΧΙΚΗ | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Καθαρισμός
Συσκευασία Βιομηχανικών Προϊόντων
Συσκευασία Τροφίμων
Συσκευασία Φρούτων και Λαχανικών
Μετασυλλεκτική προστασία
Χημικά συσκευασίας και συντήρησης / Υλικά συντήρησης
Διαλογητήρια - ηλεκτρονικοί καλιμπραδόροι
Ζύγιση και συσκευασία
Υλικά Μικροσυσκευασίας σε Δίχτυ
Διάφορα υλικά μικροσυσκευασίας
Εκτύπωση και ετικετάρισμα
Διαμόρφωση Χαρτοκιβωτίων - Συσκευασία Παλέτας
Όργανα Μέτρησης και Καταγραφής
Αναλώσιμα για χώρους μαζικής εστίασης (HORECA)
Είδη Προστασίας Εργαζομένων

 
   
   
Home : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ : Συσκευασία Φρούτων και Λαχανικών : Χημικά συσκευασίας και συντήρησης / Υλικά συντήρησης : Ψυκτική Αλυσίδα

 


Ψυκτική Αλυσίδα

 

 

Αναλυτική Παρακολούθηση της Ψυκτικής Αλυσίδας με Xsense

 

 

Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε φορτηγά ή εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς) με νωπά προϊόντα δεν είναι καινούργια. Οι συλλέκτες δεδομένων (data loggers) το κάνουν εδώ και καιρό. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε 5 - 20% φύρες στην εφοδιαστική ψυκτική αλυσίδα. Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι ένα πιο αναλυτικό και δυναμικό πρόγραμμα παρακολούθησης της ψυκτικής αλυσίδας.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει τρία απαραίτητα στοιχεία. Πρώτον, θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες ώστε να βοηθάει την πρόσβαση στην ποιότητα του προϊόντος. Η καλύτερη μέθοδος για να γίνει αυτό είναι να ελέγχει τη θερμοκρασία και τη σχετική υγρασία στο εσωτερικών των κιβωτίων με τα νωπά προϊόντα, αντί απλά να εμπιστεύεται τις μετρήσεις της θερμοκρασίας του αέρα ψύξης, όπως είναι η κοινή πρακτική. Δεύτερον, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθεί αυτές τις παραμέτρους σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας: στο συσκευαστήριο, κατά τη μεταφορά, στο κέντρο διανομής, ακόμη και στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Και τέλος, το σύστημα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ όταν η θερμοκρασία ή η σχετική υγρασία βγουν εκτός ενός προκαθορισμένου εύρους

 


Έλεγχος σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Συνειδητοποιώντας πως δεν υπήρχε κανένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης, η Ισραηλιτική StePac LA Ltd., μια έμπειρη εταιρεία στην κατασκευή συσκευασιών τροποποιημένης ατμόσφαιρας / τροποποιημένης υγρασίας (MA/MA), ανέπτυξε το Xsense™, ένα σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας των νωπών προϊόντων σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. «Στην πραγματικότητα, συγκεντρώσαμε τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα των τεχνολογιών RFID, GPS, έξυπνων αισθητήρων, ασύρματων δικτύων και εξειδικευμένης ανάλυσης δεδομένων, ώστε να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα διαχείρισης της ψυκτικής αλυσίδας σε επίπεδο παλέτας,» αναφέρει ο κ. Asaf Shachnai, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκερτιγκ της StePac. «Το Xsense™ ξεπερνά κατά πολύ τις συνηθισμένες λύσεις συλλογής δεδομένων προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο βοηθά τους συσκευαστές, διανομείς και λιανοπωλητές στη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.
Επειδή οι αισθητήρες ραδιοσυχνότητας (RF) του Xsense™ είναι και μιας χρήσης, και προσιτοί στην τιμή, μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές παλέτες σε όλο το φορτηγό, κοντέινερ ή ψυκτικό θάλαμο. Η χρήση πολλών αισθητήρων είναι σημαντική, επειδή η θερμοκρασία και η υγρασία μπορεί να ποικίλουν πολύ στα όρια μιας φόρτωσης, επηρεάζοντας τα προϊόντα διαφορετικά σε κάθε παλέτα. Το Xsense™ είναι μοναδικό, γιατί παρακολουθεί πολύ στενότερα την πραγματική θερμοκρασία των νωπών προϊόντων απ΄ ότι κάνουν οι data loggers. Είναι επίσης ένα από τα λίγα συστήματα που παρακολουθούν τη σχετική υγρασία, η οποία είναι μια κρίσιμη παράμετρος που καθορίζει το ποσοστό της αφυδάτωσης και της απώλειας βάρους.
 

Στο συσκευαστήριο

 


Η παρακολούθηση Xsense ξεκινάει από το συσκευαστήριο κατά τη διάρκεια του παλεταρίσματος• ένας Xsenser™ (ο αισθητήρας μιας χρήσης του Xsense) τοποθετείται στο εσωτερικό ενός από τα κιβώτια καθεμιάς από τις παλέτες που πρόκειται να παρακολουθηθούν. Συνήθως αυτό είναι ένα κιβώτιο στο κέντρο της παλέτας, όπου οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι οι υψηλότερες. Ο αριθμός των Xsensers που χρησιμοποιείται σε κάθε φόρτωση νωπών προϊόντων ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών. Ενώ η πλήρης ανάλυση (ένας Xsenser σε κάθε παλέτα) παρέχει το μέγιστο έλεγχο, πολλοί χρήστες Xsense κατέληξαν πως η τοποθέτηση Xsensers στο 25 - 50% των παλετών μιας φόρτωσης παρέχει αρκετές πληροφορίες για τη «χαρτογράφηση» της θερμοκρασίας και τη λήψη μελετημένων αποφάσεων.
Από τη στιγμή που οι Xsensers ενεργοποιηθούν, αρχίζουν να καταγράφουν και να μεταδίδουν δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως η πρόψυξη πριν την αποστολή μπορεί να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα. «Κοιτώντας απλώς στην οθόνη του υπολογιστή τους, όπου τα δεδομένα Xsense εμφανίζονται έχοντας μεταδοθεί μέσω μιας ασφαλούς εφαρμογής στο διαδίκτυο, οι διευθυντές των συσκευαστηρίων γνωρίζουν πότε οι παλέτες είναι επαρκώς προψυγμένες, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα,» εξηγεί ο κ. Shachnai. «Και σε εκείνες τις περιπτώσεις που πρέπει να φορτωθούν προϊόντα προτού προψυχθούν εντελώς, δίνεται η δυνατότητα ώστε οι θερμότερες παλέτες να τοποθετηθούν στα πιο ψυχρά τμήματα του φορτηγού.»
 

Στο δρόμο


Όσο οι παλέτες που παρακολουθούνται από το Xsense είναι στο δρόμο, το Σύστημα ελέγχει εάν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και σχετική υγρασία) στο εσωτερικών των κιβωτίων βρίσκονται μέσα στα προκαθορισμένα όρια (τα οποία ποικίλουν για κάθε τύπο προϊόντος και μπορούν να διαμορφωθούν στο Σύστημα Xsense). Όταν δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, στέλνονται στους logistics managers και στους παράγοντες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου ή email. Οι οδηγοί μπορούν έπειτα να ειδοποιηθούν εγκαίρως για να προβούν σε διορθωτικές ή αντισταθμιστικές ενέργειες. Όπως ο κ. Shachnai επισημαίνει, «εάν η μονάδα ψύξης απενεργοποιηθεί ακούσια, ο logistics manager ή ο εμπορικός διευθυντής μπορεί να ειδοποιηθεί για το πού βρίσκεται το όχημα (ο εντοπισμός μέσω GPS περιλαμβάνεται στο Σύστημα Xsense) και για τις συνθήκες ψύξης, έτσι ώστε να ενεργήσει για να επανέλθει η μονάδα στις προηγούμενες συνθήκες.”


Διαχείριση FEFO


Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Xsense™ βοηθούν τους παραλήπτες των νωπών προϊόντων να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη δρομολόγηση των παλετών μετά την άφιξή τους. Με τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των προϊόντων σε κάθε παλέτα, οι οποίες προβάλλονται ανά πάσα στιγμή στην οθόνη ενός υπολογιστή, οι διευθυντές των Κέντρων Διανομής μπορούν πλέον να εφαρμόσουν τo σύστημα διαχείρισης First Expired First Out (FEFO) (Πρώτο Λήγει Πρώτο Βγαίνει), αντί του πιο κοινού συστήματος διαχείρισης First In First Out (FIFO) (Πρώτο Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει). Για παράδειγμα, όταν τα διαγράμματα θερμοκρασίας του Xsense δείξουν ότι συγκεκριμένες παλέτες έχουν φτάσει σε θερμοκρασίες πάνω από τα προκαθορισμένα όρια, μπορούν να σταλούν για επιπλέον ψύξη ή να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα για την άμεση μεταφορά τους στα σημεία λιανικής πώλησης. Η ανάλυση δεδομένων με Xsense είναι επίσης κρίσιμης σημασίας αφού βοηθά να εντοπισθούν τα προβληματικά σημεία κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας. «Το θέμα είναι ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Σύστημα Xsense επιτρέπουν στους διαχειριστές να ενεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις προκειμένου να σώσουν το προϊόν που βρίσκεται σε κίνδυνο. Το Xsense είναι ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας για τη μείωση των φυρών και την παροχή προϊόντων καλύτερης ποιότητας στα ράφια των σούπερ μάρκετς,» προσθέτει ο κ. Shachnai.
StePac, οι ηγέτες στη Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας (MAP)
Από το 1995 η StePac έχει διευρύνει τη γκάμα προϊόντων συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας / τροποποιημένης υγρασίας (MA/MH) Xtend®. Σχεδιασμένη ειδικά για κάθε φρούτο και λαχανικό, η συσκευασία Xtend εξασφαλίζει ότι η σωστή ισορροπία μεταξύ οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα θα διατηρηθεί ώστε να διατηρηθεί και η φρεσκάδα των νωπών προϊόντων κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και της μεταφοράς. Επιπλέον, τα επίπεδα υγρασίας μέσα στη συσκευασία είναι ρυθμισμένα με ακρίβεια ώστε να επιτρέπουν στην περίσσεια υγρασίας να απομακρύνεται, μετριάζοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγρασία, όπως η σήψη, η αποσύνθεση και η αναβλάστηση. Την ίδια ώρα, αρκετή υγρασία παραμένει στο εσωτερικό για να αποτρέψει την αφυδάτωση και την απώλεια βάρους.
Με την πάροδο των ετών η StePac έχει αναπτύξει λύσεις συσκευασίας για πάνω από 50 διαφορετικά είδη νωπών προϊόντων.


Πολύ λιγότερα ευπαθή προϊόντα


Σε αντίθεση με τους data loggers, οι οποίοι καταγράφουν τη θερμοκρασία στο φορτηγό και καθιστούν τις πληροφορίες διαθέσιμες εν ευθέτω χρόνω, το Σύστημα Xsense περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που απαιτούνται από ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διαχείρισης της αλυσίδας ψύξης. Το Xsense παρέχει δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα των νωπών προϊόντων (παρακολουθώντας το εσωτερικό του κιβωτίου με το νωπό προϊόν). Παρακολουθεί όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, από το συσκευαστήριο ως το σούπερ μάρκετ. Και το σπουδαιότερο, καθιστά τις πληροφορίες διαθέσιμες σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, τότε που είναι περισσότερο αναγκαίες. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά που επιτρέπει στους category και logistics managers να γίνουν ενεργοί, σε ό,τι αφορά τη μείωση της φύρας και τη βελτίωση της αποτελεσματικής λειτουργίας.
Προσδιορίζοντας μια ανικανοποίητη ανάγκη της αγοράς και στηριζόμενη στις συσσωρευμένες γνώσεις της στη μετασυλλεκτική επιστήμη και τα logistics, η StePac μπόρεσε να αναπτύξει και να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία αναλυτικής διαχείρισης της ψυκτικής αλυσίδας, τα οποία βοηθούν στην αύξηση της αποδοτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας, άρα και της κερδοφορίας. Όταν εφαρμόζονται από κοινού, τα Xsense και Xtend, βοηθούν τους προμηθευτές να παραδίδουν φρεσκότερα και ελκυστικότερα νωπά προϊόντα στα ράφια της λιανικής.
 

 

Bookmark and Share


 Υποκατηγορίες:
• Ψυκτική Αλυσίδα
Απολυμαντικά και Μυκητοκτόνα
Κεριά
Χημικά Αποπρασινισμού και Ταχείας Ωρίμανσης
Σακούλες Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας και Τροποποιημένης Υγρασίας
Χημικά Συντήρησης
   
Ελληνικά English
 
Bulgarian Romanian
   
   
Username

Password

© 2020 - PREPAC AEBE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Θέση Ρίζωμα, 19018 ΜΑΓΟΥΛΑ, Τηλ.: 210-55.50.226, Fax: 210-55.50.851

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | SEO | Protocol Online Marketing