ΑΡΧΙΚΗ | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Καθαρισμός
Συσκευασία Βιομηχανικών Προϊόντων
Συσκευασία Τροφίμων
Sous-Vide
Ασκοί κρασιών
Μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης
Σακουλοκλειστικά
Θερμοκολλητικά μηχανήματα
Συσκευασία κενού
Επικόλληση φιλμ σε έτοιμα σκαφάκια
Κάθετη συσκευασία
Οριζόντια συσκευασία
Συσκευασία Φρούτων και Λαχανικών
Αναλώσιμα για χώρους μαζικής εστίασης (HORECA)
Είδη Προστασίας Εργαζομένων

 
   
   
Home : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ : Συσκευασία Τροφίμων : Μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης

Μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης

 

μηχανές θερμοδιαμόρφωσης      μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης

 

Αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του οίκου ILPRA Spa Ιταλίας. H σειρά αυτή των θερμοδιαμορφωτικών μηχανών χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας με προσιτό κόστος. Μπορεί να σχηματίσει πλαστικούς περιέκτες (δισκάκια( ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη και του marketing, σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς διαστάσεων και σχημάτων. Μπορεί να γίνεται από μια απλή διαμόρφωση και επικόλληση μέχρι τη δημιουργία κενού και την εισαγωγή αδρανών αερίων.

 

Η Prepac AEBE προσφέρει στην Ελληνική αγορά τις παρακάτω κατηγορίες μηχανημάτων :

 

 

 

μηχανές θερμοδιαμόρφωσης   μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης

 

Η Prepac AEBE παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη και ανταλλακτικά για όλα τα μηχανήματα του οίκου Ilpra

 

Για την αναλυτική παρουσίαση των εφαρμογών των θερμοδιαμορφωτικών μηχανών του οίκου Ilpra, παρακαλούμε κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Στο τέλος μίας συσκευαστικής μονάδας θερμοδιαμόρφωσης, υπάρχει η ανάγκη επικόλλησης και εκτύπωσης ετικέτας. Για λύσεις ετικετοποίησης, παρακαλούμε κάντε κλικ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ILPRA Spa ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Από το 1955,η Ilpra S.p.a. ειδικεύεται στην παραγωγή και στις πωλήσεις μηχανών θερμικής σφράγισης. Αυτή η πολύχρονη εμπειρία έχει κάνει την Ilpra ηγέτη της ιταλικής αγοράς, καθώς και πολλών άλλων χώρων του κόσμου.


Τα ισχυρότερα σημεία μας καθώς και η εστίαση της πολιτικής εξαγωγών μας είναι η προσφορά:

 • Μηχανημάτων υψηλής ποιότητας
 • Εξαιρετικά ανταγωνιστικών επίπεδων τιμών
 • Φιλικών προς το χρήστη μηχανών
 • Σύγχρονων τεχνολογιών και λύσεων
 • Ειδικής υπηρεσίας ανταλλακτικών εξαρτημάτων
 • Ειδικής εξυπηρέτησης μετά την πώλησηΧάρη στην οργάνωση μας και τη διάρθρωση της παραγωγής μας, σχεδιάζουμε και παράγουμε κάθε τμήμα των μηχανών μας, εκτός από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα και τα πνευματικά μέρη. Αυτό μας επιτρέπει να αναπτύσουμε εξαιρετικές μηχανές υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές με πλήρη παραγωγή και διαχείριση της ποιότητας του ελέγχου.


Επιπλέον, η Ilpra προσφέρει μια πλήρη γκάμα μηχανών για όλα τα επίπεδα της αγοράς. Η γκάμα περιλαμβάνει μικρές ημι-αυτόματες λύσεις συσκευασίας μέχρι και πλήρως αυτόματες βιομηχανικές γραμμές συσκευασίας.
Οι κύριες γραμμές των προϊόντων της εταιρείας μας είναι:

 

 • σειρά FOODPACK
 • σειρά FILL SEAL
 • Θερμοδιαμορφωτικές
 • σειρά Form Fill & Seal
 • VERTICAL baggers


Σειρά FOODPACK
Η σειρά Foodpack μπορεί να συσκευάζει και σφραγίζει προσχηματισμένους δίσκους, είτε μόνο με σφράγιση ή και με τροποποιημένη ατμόσφαιρα. Δημοφιλείς εφαρμογές του προϊόντος για δίσκο είναι κόκκινα κρέατα, τα έτοιμα γεύματα, φρέσκα ζυμαρικά, πίτσα, σάντουιτς, σαλάτες, θαλασσινά, λαχανικά, σαλάτες και τυριά.

Σειρά FILL SEAL
Σειρά περιστροφικών μηχανών πλήρωσης για προσχηματισμένα κύπελλα, με δυναμικότητα 100 έως 25.000 τεμαχίων / ώρα, καθώς επίσης και με σύστημα ασηπτικής συσκευασίας. Η μηχανές FILL SEAL είναι κατάλληλες για υγρά, ζυμαρικά καθώς και στερεά προϊόντα. Εφαρμογές αυτών των μηχανημάτων βρίσκουμε στα: γιαούρτι, μαλακό τυρί, κρέμα επιδόρπιο, μαρμελάδα, μέλι μέχρι σάλτσες και μεταλλικό νερό.

Θερμοδιαμορφωτικές – Γεμιστικές - Σφραγιστικές (Form –Fill – Seal)
Χάρη στην ευελιξία τους, οι μηχανές αυτές βρίσκουν εφαρμογή στη συσκευασία τροφίμων, βιομηχανικών και ιατρικών προίοντων. Οι μηχανές αυτές μπορούν να συνοδευτούν απο πολλές επιλογές.
FFS: Αυτές οι βιομηχανικές γραμμές χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συσκευασία γιαουρτιών, χυμών φρούτων, σαλτσών και απλών μερίδων. Οι γραμμές είναι εντελώς μηχανικές για την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Σειρά SEALBOX
Οι κεφαλές σφράγισης ανήκουν στη σειρά SEALBOX έχουν ικανοποιήσει πλήρως την αυξανόμενη ανάγκη της εφαρμογής thermosealing σφραγίσης για την κατασκευή πλαστικών βάζων και φιαλών. Η ιδιαιτερότητα αυτής της μηχανής είναι η δυνατότητα να σφραγίσει και εύθραυστα δοχεία με επουσιώδη τραχύτητα. Εκτός αυτού, η μονάδα SEALBOX έχει σχεδιαστεί να εργαζεται τόσο ως αυτόνομη μηχανή όσο ως μονάδα σφράγισης ομάδα που μπορεί να ενσωματωθεί και να συγχρονιστεί με μηχανές συσκευασίας με διακοπτόμενη εργασία.

 

Τι είναι η Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας;

ΜΑΡ είναι η συσκευασία των τροφίμων κατά την οποία η συνήθη γηινη ατμόσφαιρα έχει τροποποιηθεί κατά κάποιο τρόπο. Συνήθως σε συνδυασμό με ψύξη είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την παράταση του χρόνου διατήρησης των τροφίμων.


Η διάρκεια ζωής είναι παρατεταμένη σε ορισμένες εφαρμογές με τη δημιουργία ενός απλού κενού στη συσκευασία (συσκευασία κενού) και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σχεδόν πλήρης απουσία του φυσικού αέρα. Σε άλλες εφαρμογές , ειδικά διαπερατά φίλμ επιτρέπουν την φυσική αναπνοή με σκοπό να σχηματίσουν διαφορετική ατμόσφαιρα με την προσθήκη εξωτερικών αερίων.


Οταν τα φρούτα, λαχανικά ή τα ζωικά προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε ένα σκαφάκι υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Η ανάπτυξη βακτηρίων οδηγεί σε υποβάθμιση προϊόντος η οποία συμπεριλαμβάνει ανεπιθύμητες αλλαγές χρώματος, απώλεια γεύσης και υφής. Η δράση των ενζύμων επίσης προκαλεί υποβάθμιση των τροφίμων. Στην Ευρώπη,η συσκευασία σε MAP(τροποποιημένη ατμόσφαιρα) αφορά κυρίως τη χρήση τριών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, αζώτου και οξυγόνου. Τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε ένα μόνο αέριο ή ένα συνδυασμό των τριών αυτών αερίων ανάλογα με τις φυσικές και χημικές ιδιότητες των τροφίμων.
 

Ιστορία της MAP

Η χρήση των αερίων στη διατήρηση των τροφίμων δεν είναι καθόλου νέα διαδικασία. Αρχή έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 με την αποστολή του βοείου κρέατος και σφάγια αρνιών από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποθήκευση σε περιβάλλον διοξειδίου του άνθρακα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και του 1950, σφραγισμένες ελεγχόμενες αποθήκες με τροποποιημένη ατμόσφαιρα ήταν κατασκευασμένες έτσι ώστε να παραταθεί η πραγματική διάρκεια ζωής των νωπών μήλων υπό ψύξη. Ως εκ τούτου περιορίζονται οι εμπορικές εφαρμογές της διατήρησης σε φυσικό περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό με την αποθήκευση σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα για τη μεταφορά των χύμα προϊόντων όπως το κρέας και τα φρούτα. Σήμερα η MAP χρησιμοποιείται για τη συσκευασία απο φρέσκιες σαλάτες και ατομικές μερίδες κρέατος, έως σάντουιτς και σνακ. Σήμερα είναι μια εξελιγμένη τεχνική με συνεχώς αυξανόμενα οφέλη τόσο για τον προμηθευτή και τον πελάτη.
 

MAP-αύξηση της αξίας των τροφίμων

Το φυσικό χρώμα των τροφίμων είναι αυτό που ο πελάτης αναμένει από τη βιομηχανία τροφίμων. Με την χρήση συσκευασίας σε Τροποποιημένη Ατμόσφαιρα ο πωλητής μπορεί να το επιτύχει. Τα πολύτιμα οφέλη της MAP είναι η εκτεταμένη διάρκεια ζωής και η μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία του καταναλωτή. Η ΜΑΡ προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον λιανοπωλητή διότι τα τρόφιμα έχουν καλύτερη παρουσίαση, διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 

Γιατί να κάνετε ΜΑΡ;

Tα τελευταία 25 χρόνια, η αλλαγή από μία βιομηχανική σε μια οικονομία υπηρεσιών έχει κάνει την εμφάνιση των νέων οικογενειακών δομών και εργασιακών προτύπων τα οποία, με τη σειρά τους, οδήγησαν στη ζήτηση για πιο εύκολη τροφή.

Η δημιουργία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλυσίδων σούπερ μάρκετ, έχει οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον συναλλαγών, επιβάλλοντας την ποιότητα και το χαμηλό κόστος.

Για τη βιομηχανία τροφίμων, ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα των εν λόγω σημαντικών κοινωνικών, οικονομικών και επιχειρηματικών αλλαγών ήταν να ανοίξει την πόρτα για ΜΑΡ. Εκατοντάδες επιχειρήσεις τροφίμων έχουν ενισχυθεί, χρησιμοποιώντας ΜΑΡ. Επειδή οι τεχνικές Τροποποιημένης ατμόσφαιρας είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες ,η βελτίωση παραμένει υπαρκτή. Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη απο κατασκευαστές εξοπλισμών και φιλμ, καθώς και προμηθευτών φυσικού αερίου.
 

Παράταση του χρόνου ζωής
Ανάλογα με το προϊόν, η χρήση MAP έχει σαν αποτέλεσμα την παράταση ζωής του προϊόντος από 50% έως 500%. Επίσης η διαχείριση των αποθεμάτων του καταστήματος γίνεται πιο εύκολη και πιο ευέλικτη.


Για παράδειγμα, ένα κατάστημα κάθε 10 ημέρες θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα μη-MAP είδος διατροφής, με διάρκεια ζωής τριών ημερών σε μόλις 30% των πελατών της. Αλλά το ίδιο τρόφιμο που συσκευάζεται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα μπορεί έχει 10 ημέρες ζωής στο ράφι και να είναι διαθέσιμο για αγορά από ΟΛΟΥΣ τους αγοραστές του καταστήματος.

 

Η ελαχιστοποίηση των επιστροφών
Όσο καλύτερη είναι η συσκευασία ενός προϊόντος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες πώλησης έχει ενώ προφανώς ελαχιστοποιούνται οι επιστροφές του . Ακόμη και τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων δεν είναι ακόμη δυνατό να προβλέψουν με ακρίβεια τις ημερήσιες πωλήσεις ενός προϊόντος στο σούπερ μάρκετ. Έτσι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος επιτρέπει στο κατάστημα να είναι πιο αποτελεσματικό στη διαχείριση των αποθεμάτων και στη μείωση του κόστους αποθήκευσης.Ποιότητα
Υπάρχουν προφανή πλεονεκτήματα για την ποιότητα ,τόσο στη λιανική πώληση όσο και στους καταναλωτές για τα τρόφιμα που έχουν συσκευαστεί με MAP. Αυτό γιατί επιβαρύνονται πολύ λιγότερο κατά τη μεταφορά τους από το χώρο παραγωγής ως την αποθήκευση και στη συνέχεια τον τελικό καταναλωτή.

Η συσκευασία
Βασικό στοιχείο της ποιότητας. Επειδή τα προϊόντα που έχουν συσκευασθεί σε ΜΑΡ δεν μπορούν απλά να τυλίγονται σε μεμβράνη, οι λιανοπωλητές έχουν τη δυνατότητα πώλησης μιας πολύ πιο ελκυστικής σε εμφάνιση συσκευασίας. Η εμφάνιση των τροφίμων είναι λοιπόν σημαντικός τομέας της ποιότητας. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η εμπειρία μας από τον κλάδο του κόκκινου κρέατος. Μετά τη σφαγή και τη γήρανση,το κόκκινο κρέας γρήγορα γίνεται καφέ που δεν είναι ελκυστικό για τους πελάτες.Στα νωπά, το κόκκινο χρώμα διατηρείται περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα μίγμα μεταξύ 70% και 80% οξυγόνο, (ανάλογα με το κρέας), και διοξείδιο του άνθρακα για την ισορροπία. Κατά τις πρώτες ημέρες η εισαγωγή της τεχνικής αυτής πραγματοποιήθηκε από τα Marks & Spencer στην γκάμα των κόκκινων κρεάτων και έτσι ξεκινήσε η χρήση της MAP στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα ο ρόλος της MAP είναι κεντρικής σημασίας για την διατήρηση στα ράφια των κρεοπωλείων.

Μειωμένη ανάγκη για συντηρητικά
Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο «πράσινος», έναν κόσμο όπου κάθε καταναλωτής είναι ένας φύλακας για το περιβάλλον, υπάρχουν σημεία που πρέπει να κερδιθούν από τον λιανοπωλητή και αυτά είναι να απαλλαγούμε από πολλά πρόσθετα, όσο το δυνατόν και να αποδείξει ότι τα τροφίμα του είναι βασικά φυσικά και φρέσκα. Σε ορισμένες περιπτώσεις,με την ΜΑΡ δεν απαιτούνται πλέον τεχνητά συντηρητικά ώστε να επιτευχθεί μια λογική διάρκεια ζωής.

Οι αυξημένες δυνατότητες διανομής
Λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής στο ράφι, και της αυξημένης διανομής η εισαγωγή της MAP σε κάποιες περιοχές είναι κάτι περισσότερο από απλό όφελος. Για τις εταιρείες με το σωστό προϊόν, το δυναμικό να αυξήσει το εύρος της παράδοσης μπορεί να παράγει συναρπαστικές αλλαγές και ανοίγει την πόρτα σε μια παγκόσμια αγορά.


Υλικά συσκευασίας


Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υλικών συσκευασίας για τις συσκευασίες τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Κατά την επιλογή υλικών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προς εξέταση τα παρακάτω στοιχεία:

 • Μορφή συσκευασίας
 • Pouch
 • Flowrap (οριζόντιες ή κάθετες)
 • Δίσκος για σφράγιση
 • Θερμοδιαμορφωτικές
 • Ποσοστά μεταφοράς αερίου και
 • Ιδιότητες φραγμού


Η επιλογή των φίλμ για ΜΑΡ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο καθώς και την ταχύτητα μετάδοσης των υδρατμών. Υλικά όπως πολυεστέρας (PET), πολυαμίδιο (PA), πολυβινυλιδενίου χλωριούχο (PVdC) και συμπολυμερές αιθυλενίου βινυλική αλκοόλη (EVOH) παρέχει καλό εμπόδιο στο αέρα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κακό εμπόδιο υδρατμών.


 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

Bookmark and Share


 Υποκατηγορίες:
FormpackF4_F5
FormpackF0_F1_F3
Easyform
   
Ελληνικά English
 
Bulgarian Romanian
   
   
Username

Password

© 2020 - PREPAC AEBE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Θέση Ρίζωμα, 19018 ΜΑΓΟΥΛΑ, Τηλ.: 210-55.50.226, Fax: 210-55.50.851

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | SEO | Protocol Online Marketing