ΑΡΧΙΚΗ | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Οικονομικά Στοιχεία
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΝΕΑ
NEWSLETTERS
Bag_Dispensers
Νέο καπάκι με τρύπα που κλείνει
Γραφικές Τέχνες
Comarme
Άρθρα
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΩΝ ''DEAD STOCK''
Vacuum
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ
ΚΑΡΙΕΡΑ
DOWNLOADS ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

 
   
   
Home : ΕΤΑΙΡΕΙΑ : NEWSLETTERS : Άρθρα : τροποποιημένη ατμόσφαιρα

 


τροποποιημένη ατμόσφαιρα

 

1. Tί εννοούμε όταν μιλάμε για Συσκευασία σε Τροποιημένη ατμόσφαιρα; Πόσες διαφορετικές μέθοδιο ΜΑΡ υπάρχουν;

Η βασική αρχή αυτής της μορφής συσκευασίας είναι να μεταβάλουμε-τροποποιήσουμε τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το συσκευασμένο προϊόν. Στον ατμοσφαιρικό αέρα υπάρχει 20% Ο2, 79% Ν2 και μικρή ποσότητα CO2. Το Ο2 είναι υπεύθυνο για μερικές διεργασίες που επιτρέπουν διάφορες ζυμώσεις καθώς και την ανάπτυξη μικροβιολογικών φορτίων που έχουν σαν συνέπεια την γήρανση-καταστροφή του προϊόντος. Μεταβάλλοντας την σύσταση των αερίων μπορούμε να σταματήσουμε αυτές τις διεργασίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων.
Πως μπορεί να εφαρμοστεί λοιπόν αυτή η τεχνική ? Υπάρχουν τέσσερις παράμετροι που ο συνδυασμός τους μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα :
1. Ποιότητα του υπό συσκευασία προϊόντος
Αυτό απαιτεί πολύ καλές συνθήκες παραγωγής σε υγιεινό περιβάλλον και σωστή επεξεργασία μέχρι το στάδιο που το προϊόν είναι έτοιμο για την συσκευασία.

2. Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία είναι ένας σπουδαίος παράγοντας που πρέπει να ελέγχεται σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας, τυποποίησης, μεταφοράς και συντήρησης του προϊόντος. Μεταβολές θερμοκρασίας έστω και για ένα βαθμό Κελσίου έχουν δραματικές συνέπειες στο αποτέλεσμα της συσκευασίας
3. Γνώση του μείγματος των αερίων που θα χρησιμοποιηθεί
Το κάθε προϊόν έχει ιδιαιτερότητες που δεν επιτρέπουν την χρησιμοποίηση ενός μόνο μείγματος για την συσκευασία όλων των προϊόντων. Ο καθορισμός αυτού του μείγματος είναι συνήθως προϊόν έρευνας τόσο των Πανεπιστημίων όσο και των ίδιων των εταιρειών παραγωγής τροφίμων.
4. Μηχανήματα και υλικά συσκευασίας
Απαιτούνται ειδικά μηχανήματα που έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν πρώτα συνθήκες πλήρους κενού (να έχουμε δηλαδή πλήρη αφαίρεση του ατμοσφαιρικού αέρα από τον περιβάλλοντα χώρο του υπό συσκευασία προϊόντος) και μετά να προωθούν το μείγμα των αερίων.

2. Ποία η διαφορά της από άλλες μεθόδους συσκευασίας ;

Στην βιομηχανία τροφίμων η συσκευασία μπορεί να γίνει με γνωστές μεθόδους όπως η ψύξη-κατάψυξη, η παστερίωση, η χρησιμοποίηση χημικών συντηρητικών-σταθεροποιητών, η συσκευασία σε κενό αέρος (συσκευασία vacuum).
Στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ζήτηση για φρέσκα-νωπά προϊόντα χωρίς αυτά να έχουν υποστεί κάποιας μορφής συντήρησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συσκευασία σε τροποιημένη ατμόσφαιρα .

3. Ποια είναι τα οφέλη της όταν μιλάμε για τρόφιμα και ειδικά για το ιδιαίτερο προιόν του κρέατος ;
Προϊόντα συσκευασμένα σε δισκάκια με μεμβράνη επικάλυψης σε προστατευμένη ατμόσφαιρα αυτή η λύση επιτρέπει την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη στους παρακάτω τομείς:
• Εμπιστοσύνη στο προιόν το οποίο συσκευάζεται μπροστά στον πελάτη
• Αποφυγή της απώλειας υγρών σαλτσών στο ταμείο ή κατά την μεταφορά στην περίπτωση μαγειρευμένων κρεατικών
• Διατήρηση αρκετή για την εβδομαδιαία προσωπική κατανάλωση consumption
• Χαμηλότερη τιμή από τα βιομηχανικώς συσκευασμένα προιόντα
• Ποικιλία στην δημιουργία μερίδων κατάλληλων για κάθε οικογένεια

4. Ποιες είναι οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο αυτό; Υπάρχουν νέα μηχανήματα ή έχουν υπάρξει αλλαγές στο χρησιμοποιούμενο υλικό: Υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές στην Συσκευασία σε Τροποποιημένη Ατμόσφαιρα;
Οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό αφορούν περισσότερο την δημιουργία κάποιων νέων υλικών δίσκων για τροποιημένη ατμόσφαιρα οι οποίοι έχουν και διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται, όπως :
CPET
Λόγω της υψηλής θερμοκρασιακής σταθερότητας (-40 ° C έως 220 ° C), το CPET είναι κατάλληλο για έτοιμα γεύματα και έτοιμα για ψήσιμο προϊόντα (1) και μπορεί να ληφθεί άμεσα από τον καταψύκτη και να θερμαίνεται είτε σε συμβατικό ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
PP
Η θερμοκρασιακή αντοχή είναι από -40 ° C (2 ° C για σαφή PP) έως 121 ° C, η οποία κάνει το δικό μας PP συσκευασίες κατάλληλες για τη θέρμανση
τροφίμων σε φούρνους μικροκυμάτων
MAPET®


Η Βέλτιστη σφράγιση για την αποσύνθεση είναι πλέον
δυνατή με το MAPET ® (APET δίσκοι
με ειδική σφράγιση ανώτερου στρώματος). Οι δίσκοι είναι ιδανικοί για συσκευασία των προϊόντων που αποπνέουν χυμό.
Το εύρος της θερμοκρασίας πηγαίνει από -40 ° C έως +70 ° C (Ειδικοί όροι κάτω από -2 ° C).
PLA

Οι δίσκοι PLA παράγονται από ένα φυσικό αραβόσιτο, ανανεώσιμο σε ετήσια βάση.
Οι δίσκοι αυτοί είναι η ιδανική λύση για τη συσκευασία νωπών προϊόντων κρέατος καθώς και για βιολογικά προϊόντα διατροφής, όπως ξηροί καρποί, σαλάτες και φρούτα. Κατάλληλα για χρήση μεταξύ 0 ° C έως 40 ° C.
AMPET®
Το υλικό AMPET ® είναι PET ειδικής συνταγής. Οι δίσκοι
είναι ιδανικοί για τη συσκευασία για μακρά χρονικά διαστήματα ευπαθών τροφίμων αλλά και πιο ανθεκτικών αρωματισμένων καθώς επίσης μπορείτε να σερβίρετε το προϊόν απευθείας από τη συσκευασία. Κατάλληλα για χρήση μεταξύ -40 ° C έως 220 ° C.
5.Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα της χρήσης τεχνικών ΜΑΡ;
• Παράταση του χρόνου ζωής του προιόντος έως 9-10 ημέρες
• Καλύτερη παρουσίαση του προιόντος από την συσκευασία σε σακούλες κενού με εγγύημένο σφράγισμα , ασφάλεια , υγιεινή
• Αύξηση των πωλήσεων εξαιτίας του γεγονότος ότι δύνεται η εντύπωση στο πελάτη φρέσκου και ποιοτικού προιόντος το οποίο συσκευάζεται μπροστά τους
• Δυνατότητα πώλησης Ιδιωτική εττικέτας προιόντων, μπαίνοντας σε απευθείας ανταγωνισμό με μεγλαλες εττικέτες οι οποίες συσκευάζονται σε ΜΑΡ, το οποίο έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά στο κόστος παραγωγής
• Δυνατότητα δημιουργίας στόκ έτοιμων προιόντων για ημέρες που έχουν μεγάλη ζ’ητηση
• Σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας του τμήματος φρέσκων φαγητών εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων και της αποδοτικής χρήσης του προσωπικού
• Μείωση των απορριπτόμενων προιόντων στο μηδέν.
Όλα τα παραπάνω παράλληλα με τα τυπικά πλεονεκτήματα της συσκευασίας
“TAKE AWAY”
 

 

 

Bookmark and Share


 Υποκατηγορίες:
• τροποποιημένη ατμόσφαιρα
Συσκευασία και μεταφορά φράουλας
Ασφάλεια Τροφίμων
ωρίμανση και αποπρασινισμός
συσκευασία φρέσκων φρούτων και λαχανικών
Συνθήκες συντήρησης φρούτων
Μετασυλλεκτική τεχνλογια επιτ. σταφυλιων
συντήρηση λαχανικών
Αποθήκευση εσπεριδοειδών
   
Ελληνικά English
 
Bulgarian Romanian
   
   
Username

Password

© 2018 - PREPAC AEBE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Θέση Ρίζωμα, 19018 ΜΑΓΟΥΛΑ, Τηλ.: 210-55.50.226, Fax: 210-55.50.851

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | SEO | Protocol Online Marketing