ΑΡΧΙΚΗ | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Οικονομικά Στοιχεία
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΝΕΑ
NEWSLETTERS
ΗΜΕΡΙΔΑ
Bag_Dispensers
Νέο καπάκι με τρύπα που κλείνει
Γραφικές Τέχνες
Comarme
Άρθρα
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΩΝ ''DEAD STOCK''
Vacuum
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ
ΚΑΡΙΕΡΑ
DOWNLOADS ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

 
   
   
Home : ΕΤΑΙΡΕΙΑ : NEWSLETTERS : Άρθρα : Ασφάλεια Τροφίμων

 

 

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ
Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

- Ασφάλεια τροφίμων σημαίνει απόλυτη καθαριότητα και ποιότητα στους χώρους, στους ανθρώπους, στα αντικείμενα και στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων.
Ασφάλεια τροφίμων σημαίνει επίσης, ασφαλή μεταφορά και τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλη την αλυσίδα, από πρώτες ύλες έως και παράδοση στον πελάτη. Αυτό, με τη σειρά του, προϋποθέτει καλή, ανθεκτική και καθαρή συσκευασία, και καλό σφράγισμα των υλικών ώστε να μη λερώνονται και να μη χύνονται τα τρόφιμα έξω από τις συσκευασίες κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

- Τα υλικά συσκευασίας τροφίμων έρχονται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα και βεβαίως, έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια αυτών που τα καταναλώνουν.
Όσο πιο «φτηνιάρικο» είναι το υλικό συσκευασίας (π.χ. σκεύη αλουμινίου), σημαίνει ότι έχει χαμηλότερο κόστος. Αυτός που χαμηλώνει το κόστος εις βάρος της ποιότητας, θα το κάνει και σε άλλα πράγματα και όχι μόνο στα υλικά.

- Επομένως, ο παρασκευαστής προϊόντων που πάντα ψάχνει να βρει το «φτηνότερο», αδιαφορώντας για την αντίστοιχη ποιότητα του φτηνού, είναι εκείνος που και στα ίδια τα τρόφιμα θα χρησιμοποιεί ό, τι πιο φτηνό, αδιαφορώντας για την ποιότητα και τελικά, για την ασφάλεια των καταναλωτών.
Ο «φτηνιάρης» θα ψάξει να βρει το φτηνότερο αλλαντικό, τυρί, βούτυρο, ψωμί, κλπ. Θα χρησιμοποιήσει ίσως, ελαφρά τη καρδία ληγμένα προϊόντα, προϊόντα χαμηλής ποιότητας στο βωμό της «φτήνειας».

- Ο σωστός παρασκευαστής τροφίμων πρέπει να ελέγχει τους χώρους και τις συνθήκες υγιεινής στα εργαστήρια ή τα εργοστάσια, από όπου αγοράζει πρώτες ύλες για τα φαγητά, αλλά και εκεί που κατα-σκευάζονται τα υλικά συσκευασίας. Φαντάζεστε μια παραγωγή υλι-κών συσκευασίας σε ένα βρώμικο υπόγειο με τρωκτικά, ακαθαρσίες, χωρίς σωστές τουαλέτες και με βρώμικο προσωπικό παραγωγής; Θα θέλατε να φάτε το γεύμα σας μέσα σε σκεύος που φτιάχνεται σε τέτοιες άθλιες συνθήκες υγιεινής; Ασφαλώς και όχι! Ένα τέτοιο εργοστάσιο, πάντα θα είναι το φτηνότερο από τους ανταγωνιστές του, διότι δεν έχει κανένα κόστος που να έχει σχέση με τη διατή-ρηση της υγιεινής.

- Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα «άριστα» υλικά συσκευασίας, σημαίνει ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πελάτη του. Ένας τέτοιος επαγγελματίας είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιεί ό, τι καλύτερη και φρεσκότερη Α΄ ύλη για τα τρόφιμα που παρασκευάζει.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες και επιτυχημένες διεθνείς αλυσίδες
(STARBUCKS, FRIDAYS, κλπ) χρησιμοποιούν πάντα πολύ
καλής ποιότητας υλικά συσκευασίας.
 

Bookmark and Share


 Υποκατηγορίες:
τροποποιημένη ατμόσφαιρα
Συσκευασία και μεταφορά φράουλας
• Ασφάλεια Τροφίμων
ωρίμανση και αποπρασινισμός
συσκευασία φρέσκων φρούτων και λαχανικών
Συνθήκες συντήρησης φρούτων
Μετασυλλεκτική τεχνλογια επιτ. σταφυλιων
συντήρηση λαχανικών
Αποθήκευση εσπεριδοειδών
   
Ελληνικά English
 
Bulgarian Romanian
   
   
Username

Password

© 2020 - PREPAC AEBE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Θέση Ρίζωμα, 19018 ΜΑΓΟΥΛΑ, Τηλ.: 210-55.50.226, Fax: 210-55.50.851

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | SEO | Protocol Online Marketing