ΑΡΧΙΚΗ | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ | ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Καθαρισμός
Συσκευασία Βιομηχανικών Προϊόντων
Συσκευασία Τροφίμων
Sous-Vide
Ασκοί κρασιών
Μηχανήματα θερμοδιαμόρφωσης
Σακουλοκλειστικά
Θερμοκολλητικά μηχανήματα
Συσκευασία κενού
Επικόλληση φιλμ σε έτοιμα σκαφάκια
Κάθετη συσκευασία
Οριζόντια συσκευασία
Συσκευασία Φρούτων και Λαχανικών
Αναλώσιμα για χώρους μαζικής εστίασης (HORECA)
Είδη Προστασίας Εργαζομένων

 
   
   
Home : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ : Συσκευασία Τροφίμων : Συσκευασία κενού

Συσκευασία κενού

 

 

 μηχανές κενού 

ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΕΝΟΥ

 

σακούλες κενού       ΣΑΚΟΥΛΕΣ VACUUM       σακούλες κενού  

  σακούλες κενού          σακούλες κενού

 

Η PREPAC A.E.B.E. δραστηροποιείται στον χώρο της συσκευασίας των τροφίμων με την μέθοδο της συσκευασίας κενού πλέον των 10 χρόνων. Έχουν αναπτυχθεί ισχυρές συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού έτσι ώστε να προσφέρονται πλήρεις και υπεύθυνες λύσεις για την συσκευασία κενού.

Με την συσκευασία κενού επιτυνχάνουμε την αύξηση της διάρκειας ζωής των φρέσκων προϊόντων. Κύριες εφαρμογές της συσκευασίας κενού είναι η συσκευασία νωπών κρεάτων, λαχανικών, ελιών, ψαριών, τουρσιών, τυροκομικών προϊόντων, αλλαντικών, ξηρών καρπών και γενικά όλων των φρέσκων προϊόντων.

Η PREPAC A.E.B.E. μπορεί να δώσει λύσεις σε μηχανολιγικό εξοπλισμό (μηχανές κενού μαζί με τα παραλκόμενά τους) καθώς και στα υλικά συσκευασίας (σακούλες κενού)

 


Γιατί συσκευασία σε κενό αέρος ;

 

Υγιεινό μαγείρεμα

 

Τα τρόφιμα που έχουν συσκευαστεί και συντηρηθεί σε συσκευασίες κενού αέρος, μόλις μαγειρεύονται, είναι ακριβώς τα ίδια όπως τα φρέσκα τρόφιμα , επειδή το κενό κρατά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους αμετάβλητα 

 
 
Η σωστή γεύση

Το σύστημα κενού σταματά την οξείδωση , έτσι ώστε τα τρόφιμα μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση τους, και να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.
 

Το κενό αέρος προλαμβάνει ...

….τον πολλαπλασιασμό των παράσιτων, τα οποία συνήθως βρίσκονται στα ζυμαρικά , το ρύζι , το άλευρα ή τους ξηρούς καρπούς . Επίσης προλαμβάνει την δημιουργία μούχλας, ειδικά σε τρόφιμα με υψηλά έλαια και λιπαρά ενώ περιορίζει στο ελάχιστο την διαδικασία καθαρισμού.

 
 

Εξοικονόμηση χρόνο

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο διαθέσιμος χρόνος για την διαδικασία του μαγειρέματος είναι περιορισμένος . Χάρη στην τεχνική της συσκευασίας κενού είναι ευκολότερος ο  σχεδιασμός και η προετοιμασία καθημερινών γευμάτων όποτε υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Επομένως το μόνο που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής ή ο επαγγελματίας είναι να συσκευάσει το γεύμα σε κενό αέρος και να το καταναλώσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

 


Υγιεινή

Η αποβολή του αέρα εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό όλων των ειδών των αερόβιων μικροοργανισμών και συνεπώς δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη διατήρηση των τροφίμων. Έχοντας τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των ψυγείων και καταψυκτών, επιμηκύνεται η περίοδος διατήρησης και ως εκ τούτου τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά δεν σβήνουν.

 
Απλότητα

Οι μηχανές συσκευασίας κενού που εμπορεύεται η PREPACείναι εξοπλισμένες με αυτόματους ελέγχους που επιτρέπουν την δημιουργία κενού αέρος σε τρία απλά βήματα ! Πρακτικότητα και καλύτερα αποτελέσματα !

 

Διάφορα πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της συσκευασίας σε κενό αέρος δεν περιορίζονται στα τρόφιμα. Η συσκευασία κενού μπορεί να επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης . Για παράδειγμα , ασημικά και χρυσά αντικείμενα που υπόκεινται σε οξείδωση , μπορούν να διατηρηθούν χάρη σε αυτή την τεχνική .
Επίσης, η απουσία του αέρα εμποδίζει το κιτρίνισμα των εγγράφων.

 
 
Η εξάλειψη των οσμών

Με την ευρεία χρήση της συσκευασίας και συντήρησης τροφίμων σε κενό αέρος, δεν υπάρχου πλέον δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο , διότι τα οι οσμές των τροφίμων περιορίζονται μέσα στις σακούλες κενού ή στα δοχεία κενού όπου είναι συσκευασμένα . Επιπλέον η απουσία του αέρα εμποδίζει την δημιουργία σχηματισμού παγετού επί των τροφίμων που διατηρούνται στην κατάψυξη και επομένως θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφική αξία τους. Ο παγετός οφείλεται σε μόρια του νερού στον αέρα. Άρα, όταν δεν υπάρχει αέρας , δεν υπάρχει παγετός .

 

 

 
Συσκευασία σε κενό αέριος για την κατάψυξη (-18°)

Χάρις στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην κατάψυξη, η αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων στην κατάψυξη, βοηθάει στην μείωση του ρυθμού του κύκλου ζωής των μικροοργανισμών που ευθύνονται για την καταστροφή των θρεπτικών συστατικών τροφίμων. Παρ’όλα αυτά, αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού η οποία παραμένει εντός της σακούλας (όπως φρέσκα τρόφιμα και λαχανικα) και προκαλούν παγετό. Αφαιρώντας τον αέρα, είναι εύκολη η λύση αυτού του προβλήματος. Ο συνδυασμός συσκευασίας σε κενό αέρος και κατάψυξης επιτρέπει στο τρόφιμο να διατηρεί και την εμφάνισή του αλλά και τα θρεπτικά του συστατικά

 
 
Κιμάς

Ο κιμάς μπορεί να συντηρηθεί αφού έχουν ετοιμαστεί τα κεφτεδάκια. Μία χρήσιμη συμβουλή : Είναι προτιμότερο να επιλέγεται ένα οβάλ δοχείο και να διαχωρίζεται κάθε στρώση με αλουμινόχαρτο. Μόλις ετοιμαστούν και καταψυχθούν, τα κεφτεδάκια μπορούν να μαγειρευτούν αμέσως χωρίς να αποψυχθούν, χωρίς να χάνεται χρόνος.

 

Φρέσκα Pasta

Αφού ετοιμαστούν, τοποθετούνται στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σκληρύνουν. Στην συνέχειαμπορούν να συσκευαστούν σε κενό αέρος

 

Συσκευασία σε κενό αέρος για αποθήκευση σε θερμοκρασία δωματίου (+18 βαθμούς)
 

Η συσκευασία σε κενό αέρος δεν είναι χρήσιμη μόνο για την συντήρηση των τροφίμων στην κατάψυξη και το ψυγείο. Τρόφιμα που συνήθως αποθηκεύονται στα ράφια της κουζίνας συχνά χάνουν τις ιδιότητές τους (ο καφές για παράδειγμα) ή λόγω της υγρασίας λήγουν πολύ γρηγορότερα (αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι). Εάν συσκευαστούν σε κενό αέρος διατηρούνται για πολύ καιρό ακόμα καθώς προστατεύονται από την μούχλα, την υγρασία ή τα έντομα

 

Χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση σε κενό αέρος

Για την καλή συντήρηση, το τρόφιμο που πρόκειται να συσκευαστεί σε κενό αέρος, θα πρέπει να βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση.
 

Για τα τρόφιμα που περιέχουν υγρά θα πρέπει να ψύχονται στο ψυγείο για δύο ώρες πριν την συσκευασία τους.
 

Για λόγους υγιεινής οι σακούλες κενού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά μόνο.
 

Επίσης σημαντικό είναι να σημειώνεται η ημερομηνία συσκευασίας σε κάθε σακούλα κενού αέρος

 

 

Μαγείρεμα σε κενό αέρος

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μηχανημάτων και αναλωσίμων κενού αέρος δεν σταματούν στην συντήρηση των τροφίμων, αλλά φτάνουν μέχρι και το μαγείρεμά τους. Αυτή η τεχνική αποτελεί σημαντικό σύμμαχο κάθε σεφ.
 

Παράλληλα με το γρήγορο ζέσταμα, το μαγείρεμα σε κενό αέρος προσφέρει ευελιξία όσον αφορά την χρήση των πρώτων υλών καθώς το ίδιο συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία.
 

Παρέχεται καλύτερος έλεγχος της θερμοκρασίας μαγειρέματος από την οποια τέσσερα διαφρετικά συστήματα προκύπτουν.
 

Παρέχεται επίσης πιο ομοιογενής κατανομή του ψησίματος και των καρυκευμάτων και επομένως πιο ομοιόμορφη γεύση και εμφάνιση του γεύματος.
 

Καθώς το κενό αέρος σημαίνει βράσιμο του νερού κάτω από τους 100 βαθμούς, τόσο το χρώμα, η γεύση αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα.

 

Στο τέλος μίας συσκευαστικής μονάδας vacuum, υπάρχει η ανάγκη επικόλλησης και εκτύπωσης ετικέτας. Για λύσεις ετικετοποίησης, παρακαλούμε κάντε κλικ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Bookmark and Share


 Υποκατηγορίες:
Μηχανές κενού
Σακούλες κενού
   
Ελληνικά English
 
Bulgarian Romanian
   
   
Username

Password

© 2018 - PREPAC AEBE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Θέση Ρίζωμα, 19018 ΜΑΓΟΥΛΑ, Τηλ.: 210-55.50.226, Fax: 210-55.50.851

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | SEO | Protocol Online Marketing